dzia34.pdf

(60 KB) Pobierz
(Microsoft Word - dzia\263 3.4 - pop _7_.doc)
Dział: 3.4.
Tytuł działu: Świadomość znaczenia predyspozycji fizycznych i psychicznych
Co jest zasadą dobrego żywienia ?
a) jedzenie posiłków o stałych porach, co 2-3
godziny
1
b) spożywanie dużej ilości węglowodanów
c) jedzenie w dużych ilościach warzyw i owoców
Czy jadąc w trasę należy mieć ze sobą coś
lekkostrawnego do „przegryzienia” ?
a) nie ma takiej potrzeby
2
b) tak, zawsze może zajść coś nieprzewidzianego
c) to zależy od trasy, na długie tak, na krótkich
zbędny balast
Czy w trasie należy pić więcej czy mniej napojów niż
zazwyczaj ?
a) tyle samo
b) więcej, bo powietrze w kabinie jest zazwyczaj
bardziej suche
3
c) mniej
1
300491889.004.png 300491889.005.png 300491889.006.png
Dział: 3.4.
Jaka jest szybkość rozkładu (spalania) alkoholu u
kobiet?
a) 8-10 gram czystego alkoholu w ciągu godziny
b) 10-12 gram czystego alkoholu w ciągu godziny
4
c) 14-16 gram czystego alkoholu w ciągu godziny
Czy po zakończeniu jazdy na dłuższej trasie można
bezpiecznie ”siąść za kółkiem” własnego samochodu ?
a) tak, to przecież inny samochód, inne warunki
5
b) nie, konieczny jest odpoczynek, bo s sprawność
jest upośledzona
c) tak, to przecież już jest prywatna sprawa
kierującego
Czy nadzorowanie naprawy serwisowej autobusu w
trakcie kursu ma wpływ na zmęczenie kierowcy ?
a) tak, to przecież też praca, często wymaga
uwagi, wysiłku
6
b) nie, przecież wtedy nie kieruje, to nawet może
być relaks
c) nie, to na ogół nie wymaga żadnego wysiłku
2
300491889.007.png 300491889.001.png 300491889.002.png
Dział: 3.4.
Czy sytuacja w domu, w miejscu pracy ma wpływ na
sprawność i zachowanie się kierowcy ?
a) nie, to nie powinno mieć wpływu, jadąc
koncentrujemy się wyłącznie na drodze
7
b) tak, nie da się tego oddzielić, nie da się
„zostawić w domu”
c) dla sprawnego i dobrego kierowcy to nie ma
znaczenia
3
300491889.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin