pstrąg po polsku.doc

(21 KB) Pobierz

Składniki

·         4 małe pstrągi

·         litr bulionu

·         4 jaja

·         sok z jednej cytryny

·         łyżka posiekanej natki pietruszki

Opis przygotowania

Pstrągi sprawić, dokładnie umyć, kropić wewnątrz sokiem z cytryny i odstawić na 20 min w chłodne miejsce. Bulion zagotować, zmniejszyć ogień i delikatnie włożyć pstrągi. Gotować na bardzo małym ogniu około 30 min, po czym odstawić w chłodne miejsce to całkowitego wystygnięcia. Jaja ugotować na twardo, ostudzić; dwa posiekać, a dwa pokroić w ćwiartki. Ostudzoną rybę wyłożyć na talerze, posypać posiekanym jajem i natką pietruszki, ozdobić piastrami cytryny, ćwiartkami jaj ugotowanych na twar­do i pomidorami. Podawać z czerwoną kapustą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin