CIASTECZKA POMARAŃCZOWO-MAKOWE.doc

(779 KB) Pobierz
CIASTECZKA POMARAŃCZOWO - MAKOWE

CIASTECZKA POMARAŃCZOWO - MAKOWE

 

Składniki:

·         300 g miękkiego masła

·         skórka starta z 1 pomarańczy

·         100 g cukru pudru

·         2 żółtka

·         3 łyżki suchego maku

·         360 g mąki pszennej

·         aromat pomarańczowy(zamiast aromatu dodałyśmy sok z 1/2 pomarańczy)

Wykonanie:

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać żółtka i resztę składników, na końcu przesianą mąkę, wymieszać. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z dużą końcówką, lub do maszynki do ciastek, wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną pergaminem, piec w 180°C, 7-10 minut, w zależności od wielkości ciastek.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin