sałatki.doc

(37 KB) Pobierz

Wiosenna sałatka 

Składniki
 

1 por

 

 

3 jajka ugotowane na twrdo

 

 

15 dag szynki i 15 dag zółtego sera

 

 

4 korniszony

 

 

po 1/2 puszki kukurydzy i zielonego groszku

 

 

majonez, sól, pieprz

 

 

 

Etapy przygotowania
 

1.

Por pokroić w piórka, sparzyć, posolić i odstawić na 30 minut

 

 

 

 

2.

Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę.

 

 

 

 

3.

Szynkę pokroić w kostkę.

 

 

 

 

4.

Ser pokroić w kostkę.

 

 

 

 

5.

Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.

 

 

 

 

6.

Dodać groszek i kukurydzę.

 

 

 

 

7.

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Smacznego!

 

 

 

 

 

Sałatka z porów do obiadu

Składnik

Logo

Ilość

Czego

woda

 

2

szklanek

cukier

 

1

porcja

pieprz

 

według uznania

sól

 

 

według uznania

majonez

 

według uznania

ogórek konserwowy

 

2

sztuk

jabłko

 

1

sztuk

por

 

1

sztuk

Wykonanie:

Por tę biała cześć pokroić i sparzyć gorącą wodą, jabłko i ogórek pokroić w drobną kostkę, po przestudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami i gotowe.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin