Wiosenna sałatka
Składniki
•
1 por
3 jajka ugotowane na twrdo
15 dag szynki i 15 dag zółtego sera
4 korniszony
po 1/2 puszki kukurydzy i zielonego groszku
majonez, sól, pieprz
Etapy przygotowania
1.
Por pokroić w piórka, sparzyć, posolić i odstawić na 30 minut
2.
Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę.
3.
Szynkę pokroić w kostkę.
4.
Ser pokroić w kostkę.
5.
Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
6.
Dodać groszek i kukurydzę.
7.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Smacznego!
Sałatka z porów do obiadu
Składnik
Logo
Ilość
Czego
woda
2
szklanek
cukier
1
porcja
pieprz
według uznania
sól
majonez
ogórek konserwowy
sztuk
jabłko
por
Por tę biała cześć pokroić i sparzyć gorącą wodą, jabłko i ogórek pokroić w drobną kostkę, po przestudzeniu wymieszać z pozostałymi składnikami i gotowe.
morela11