Karp egzotyczny z ananasem.doc

(20 KB) Pobierz
Karp egzotyczny z ananasem, białym winem i rumem

Karp egzotyczny z ananasem, białym winem i rumem

 

 

 

Składniki:

4 dzwonka karpia

2 łyżki mąki pszennej

pieprz biały mielony

po 5 łyżek rumu i białego wytrawnego wina

sól

przyprawa do ryb

150 g ananasa z puszki

olej

 

Z ryby usunąć ości i grzbiet, posypać od wewnątrz przyprawą do ryb, zwinąć w rulon (skórą na zewnątrz) i spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką, usmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia Ananasy zmiksować z alkoholem, przyprawić solą i pieprzem, polać rybę i zapiekać ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni. Podawać z ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin