bp bar.doc

(121 KB) Pobierz
1

BIZNES PLAN

 

1. Rodzaj działalności gospodarczej:

Ø      biznes plan zawiera projekt otwarcia baru o nazwie „Ma-Kol-And” . Będzie to miejsce, gdzie będzie mogła spotykać się młodzież, dlatego oferta skierowana jest głównie do nich.

 

Ø      lokal będzie otwarty przez 7 dni w tygodniu:

o od poniedziałku do czwartku – 1200 - 2200

o od piątku do niedzieli – 1200 - 2400

Ø     

znak firmy:

 

 

 



 

2. Forma działalności gospodarczej:

Ø      przedsiębiorstwo będzie prowadzone w formie spółki partnerskiej

o       Genowefa Kowalska technolog żywienia

o       Piotr Nowak ekonomista

o       Zenon Kwiatkowski – gastronom

 

3. Planowany czas rozpoczęcia działalności:

Ø 1 maja 2007 r. (rozpoczęcie sezonu letniego)

 

4. Środki finansowe:

Ø KAPITAŁ WŁASNY: działalność rozpoczniemy z własnym kapitałem uzyskanym z oszczędności w wysokości 70 tys. zł., który pomoże nam na pokrycie kosztów na początku działalności.

Ø KAPITAŁ OBCY: bezprocentowa pożyczka u rodziny – 15 tys. zł.

 

KOSZTY:

o       zakup niezbędnego wyposażenia:

 

ZAKUP NIEZBĘDNEGO WYPOSAŻENIA

KUCHNIA

POMIESZCZENIE PRZEZNACZONE DLA KLIENTÓW

 

ZŁ.

 

ZŁ.

lodówka

2000

7 stołów

2800

chłodziarka do napojów

1000

28 krzeseł

2500

kuchenka mikrofalowa

900

kasa fiskalna

1500

chłodziarko-zamrażalka

1500

dekoracje (kwiaty, obrazy, serwetki, obrusy, świece itp.)

1000

piekarnik

1100

oświetlenie (lampy, żyrandole)

2500

zmywarka

1000

stół bilardowy

2000

meble kuchenne

3500

2 automaty do gry

3000

zlew

300

SUMA

15300

kosz

100

garnki, sztućce, naczynia, szklanki, pucharki itp.

3000

inne (np. słomki)

500

oświetlenie (żyrandole)

2000

SUMA

16900

o       zakup towaru

 

NAPOJE

ZŁ.

INNE

ZŁ.

Coca-cola, Fanta, Sprite, 7up, Mirinda.

125

surówki

100

kawa

50

wyroby mięsne

290

herbata

30

pieczywo

50

woda niegazowana

15

nabiał

70

woda gazowana

15

owoce

240

soki

200

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin