Sałatka bankietowa .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

50 dag piersi z kurczaka

 

6 plastrów ananasa z puszki

 

puszka zielonego groszku

 

słoiczek pieczarek konserwowych

 

słoiczek szparagów (niekoniecznie)

 

vegeta

 

Sos:

 

mały pojemnik jogurtu

 

4 łyżki majonezu

 

natka pietruszki

 

4 łyżki soku z ananasa

 

po ćwierć łyżeczki mielonego imbiru, curry, estragonu i pieprzu

 

2 ząbki czosnku

 

2 łyżki soku z cytryny

 

łyżeczka cukru, sól

 

Wykonanie

 

Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do wrzatku z dodatkiem vegety i gotować na małym ogniu 20 min. (do miękkości),  po czym odcedzić i ostudzić.

 

Ananas, szparagi, pieczarki osączyć i pokroić.

 

Wymieszać z osaczonym groszkiem i kurczakiem.

 

Jogurt, majonez i sok z ananasa wymieszać z przecisniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami.

 

Wlać do sałatki, wymieszać.

 

Udekorować zieleniną.

 

Wstawić do lodówki na 30 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin