Kasza jęczmienna z jarzynami .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 10 łyżek kopiastych ugotowanej kaszy jęczmiennej,

 

- łyżeczka oliwy,

 

- pół czerwonej papryki,

 

- pół cebuli,

 

- 1 duzy pomidor,

 

- pół słoika kiełków sojowych w zalewie.

 

Wykonanie:

 

Na łyżeczce oliwy, przesmażyć drobno pokrojoną cebulę z papryką, później kiedy zmiękną dodać pomidor pokrojony w dużą kostkę.

 

Mieszać czały czas, w razie potrzeby lekko podlewając wodą.

 

Na końcu dodać osączone kiełki i ugotowaną wcześniej kaszę.

 

Wszystko dokładnie wymieszać.

 

Danie jest pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

2 porcje, każda po 255 kcal. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin