MAKARON Z SOSEM .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 60 g pomidora

 

- 20 g cebuli

 

- 1 ząbek czosnku

 

- sól, pieprz

 

- szczypta chili

 

- 40 g spaghetti

 

Wykonanie:

 

1. Pomidor umyć, przekroić na pół, usunąc pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, pokroic w drobna kosteczkę.

 

2. Teflonowa patelnię rozgrzać i zeszklic na niej cebule z czosnkiem. Dodać pokrojony pomidor i dusić ok. 5 minut, stale mieszając. Sos doprawić do smaku sola, pieprzem i chili

 

3. Osoloną wode doprowadzić do wrzenia, włożyć spaghetti i ugotować al dente (ok. 8 minut). Makaron wlac na sito i dokładnie osączyć. Wylac je na patelnie z sosem i wymieszać. Danie mozna udekorować listkami bazylii.

 

Porcja 200 kcal

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin