Cebula faszerowana .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- duża cebula

 

- 3 ząbki czosnku

 

- natka pietruszki

 

- świeża lub suszona mięta

 

- pół łyżeczki masła

 

- mały kawałeczek parmezanu

 

- sól, świeżo zmielony pieprz.

 

Wartość kaloryczna: 100 kcal.

 

Wykonanie:

 

1. Cebulę obierz, wrzuć do lekko osolonego wrzątku i gotuj 15 minut. Odcedź i wystudź.

 

2. Ugotowaną cebulę wydrąż łyżeczką. Wydrążony miąższ posiekaj, dodaj posiekany czosnek, natkę pietruszki i świeżą lub suszoną miętę. Dokładnie wymieszaj mocno przyprawiając świeżo zmielonym pieprzem i solą.

 

3. Wydrążoną cebulę napełnij farszem, posyp wiórkami masła i świeżo startego parmezanu. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 10-15 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin