Składniki:
- duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- świeża lub suszona mięta
- pół łyżeczki masła
- mały kawałeczek parmezanu
- sól, świeżo zmielony pieprz.
Wartość kaloryczna: 100 kcal.
Wykonanie:
1. Cebulę obierz, wrzuć do lekko osolonego wrzątku i gotuj 15 minut. Odcedź i wystudź.
2. Ugotowaną cebulę wydrąż łyżeczką. Wydrążony miąższ posiekaj, dodaj posiekany czosnek, natkę pietruszki i świeżą lub suszoną miętę. Dokładnie wymieszaj mocno przyprawiając świeżo zmielonym pieprzem i solą.
3. Wydrążoną cebulę napełnij farszem, posyp wiórkami masła i świeżo startego parmezanu. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 10-15 minut.
walbo48