Grejpfrutowy kurczak .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- kurczak

 

- 3 grejpfruty

 

- strąk czerwonej papryki

 

- cebula

 

- 5 ząbków czosnku

 

- natka pietruszki

 

- sól, pieprz

 

Przygotowanie:

 

Wycisnąc sok grejpfrutów, cebulę pokroic w plasterki, paprykę w paski, czosnek obrać. Kurczaka podzielić na ćwiartki, ułożyc w rondlu, zalać sokiem, przykryć, wstawić na noc do lodówki.

 

Następnego dnia osączyć, natrzec solą, pieprzem i połową czosnku. Zostawic na pół godziny, po czym obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyc do rondla, dodac cebulę, paprykę oraz resztę czosnku.

 

Wlac grejpfrutową marynatę i dusić do miękkości. Pod koniec dodać posiekaną pietruszkę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin