Kurczak z włoszczyzną .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

Dla 1 osoby:

 

- 1 pierś z kurczaka

 

- 1 pęczek włoszczyzny

 

- 4 łyżeczki masła

 

- 1/2 szklanki wody - 1 woreczek ryżu

 

- sól do smaku

 

Wykonanie

 

Włoszczyznę (marchew, pietruszka, seler, por) obieramy, myjemy i kroimy w średniej wielkości kawałki.

 

W garnuszku rozpuszczamy 3 łyżeczki masła i wrzucamy włoszczyznę. Lekko podsmażamy i zalewamy wodą. Solimy do smaku.

 

Dusimy, aż warzywa trochę zmiękną (ok.15 minut).

 

Następnie dodajemy pierś pokrojoną w większą kostkę i dusimy razem z warzywami kolejne 15 minut.

 

W tym czasie gotujemy woreczek ryżu. Do ugotowanego już ryżu dodajemy łyżeczkę masła i mieszamy.

 

Podajemy warzywa z kurczakiem obok kładąc ryż. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin