Kotlety kokosowe.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: - 1 podwójna pierś z kurczaka - ok. 3 szklanki wiórków kokosowych - 2 jaja - ok. 1 szklanka bułki tartej - sól i pieprz do smaku - olej/oliwa do smażenia WYKONANIE: Na początku dokładnie oczyszczamy pierś kurczaka z błonek i rozbijamy ją na cienkie płaty. Mięso kroimy w kostkę o wymiarach ok. 2x 2 cm. Następnie do głębokiego talerza wbijamy jaja, dodajemy sól, pieprz i energicznie mieszamy widelcem. Na dużym talerzu przygotowujemy panierkę tzn. mieszamy bułkę tartą i wiórki kokosowe. Kawałki piersi kurczaka obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Teraz pozostało już tylko usmażyć kotleciki na rumiany kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin