SKŁADNIKI: * 4 kotlety wieprzowe, * 4 plasterki wędzonej szynki, 8 moreli, * 2/3 szklanki jogurtu, * 1 łyżka musztardy, * 2 łyżki ketchupu, * 2 łyżki cukru, * 1 łyżki słodkiej papryki, * 2 łyżki soku morelowego, * 1 łyżka soli, 3 łyżki oleju, * 1 łyżeczki soli, * natka pietruszki do przybrania. WYKONANIE: Kotlety umyć i naciąć w nich kieszonkę. Zmieszać sól, paprykę, zioła, natrzeć mięso z wierzchu i w środku. Morele obrać ze skórki, przepołowić i wyjąć pestkę. Do rondelka wlać pół szklanki wody, dodać cukier i morele. Zagotować i wystudzić. Każdą kieszonkę wypełnić plasterkiem szynki i połówką moreli. Spiąć wykałaczką i smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia. Sporządzić sos z moreli, ketchupu, musztardy, jogurtu i polać nim kotlety.
walbo48