ANT.DOC

(5734 KB) Pobierz
Aberdeen sour



Aberdeen sour

 

60 ml whisky szkockiej, 15 ml likieru Cointreau, 30 ml soku pomarańczowego, 30 ml soku cytrynowego.

 

Składniki zmiksować z potłuczonym lodem w shakerze lub kubku mikserskim i odcedzić do kieliszka koktajlowego.

Abrakadabra

 

25 ml ginu, 25 ml koniaku, 50 ml bezbarwnego likieru miętowego, 7-Up.

 

Do schłodzonej szklaneczki wlej gin, koniak i likier. Zamieszaj. Dopełnij według uznania 7-Up'em.

 

ABSOLUT AIR

 


64.jpg
2 cz.Absolut Citron, 1 cz. likieru Maliku, sok pomarańczowy, sok grejpfrutowy

 

 

 

 

ABSOLUT BASIL


206.JPG

1 cz. Absolut Peppar, 3 truskawki, 5 pokrojonych listków świeżej bazylii

 

 

 

 

 

ABSOLUT BREAKFAST KURANTINI

 


165.jpg
1 cz. Absolut Kurant, 2 łyżki barowe marmolady z czarnych Przeczek

 

 

 

 

 

Absolut Debil


Absolut Devil

Typ: koktajl

Absolut Peppar 40 ml, Chartreuse Yellow 40 ml, papryczka jalapeno

 

Składniki wymieszać z lodem w szklanicy barmańskiej. Przelać do kieliszka koktajlowego i wrzucić papryczkę.

 

 

 

 

ABSOLUT DOUBLE VISION

 


149.jpg
1 cz. Absolut Kurant, 1 cz. Absolut Citron, 2 dashes Angostury, sok jabłkowy

 

 

 

 

ABSOLUT DRAGON FIRE

 


202.JPG
1 cz. Absolut Peppar, 3 dashes syropu z zielonej mięty

 

 

 

 

 

ABSOLUT EASTWIND

 


166.jpg
1 cz. Absolut Kurant, 1 cz. wermutu wytrawnego, 1 cz. wermutu słodkiego

 

 

 

 

 

ABSOLUT ENVY

 


9.JPG
2 cz. Absolut Vodka, 1 cz. Cinzano, 1 cz. likieru jabłkowego, 1 cz. Absyntu

 

 

 

 

 

Absolut Fruktsoda


Absolut Fruktsoda

Typ: drink

Absolut Citron 40 ml, soda

 

Wlać wódkę do szklanki wypełnionej lodem, uzupełnić sodą i zamieszać. Udekorować plasterkiem cytryny. Źródło: Wlać wódkę do szklanki wypełnionej lodem, uzupełnić sodą i zamieszać.

 

 

Absolut Hot & Frozen


Absolut Hot & Frozen

Typ: koktajl

Absolut Peppar 40 ml, świeże truskawki 5, świeża bazylia pęczek

 

Składniki zmiksować z pokruszonym lodem aż do osiągnięcia masy koktajlowej. Przelać do kieliszka koktajlowego. Źródło: Składniki zmiksować z pokruszonym lodem aż do osiągnięcia masy koktajl

 

 

ABSOLUT KURANT CATNIP

 


152.jpg
1 cz. Absolut Kurant, 2 dashes grenadyny, 2 cz. mleka

 

 

 

 

 

Absolut Kurant Collins


Absolut Kurant Collins

Typ: drink

Absolut Kurant 60 ml, syrop cukrowy 20 ml, sok z cytryny 20 ml, woda sodowa, wiśnia koktajlowa

 

Do shakera włożyć lód. Wlać składniki i wymieszać. Przelać do szklanki collins i uzupełnić sodą. Zdobić wiśnią i plasterkiem cytryny.

 

 

Absolut Kurant Shamrock


Absolut Kurant Shamrock

Typ: drink

Absolut Kurant 20 ml, likier melonowy 20 ml, sok ananasowy 80 ml, woda sodowa, wiśnia koktajlowa 1

 

Do 3/4 szklanki highball włożyć kostki lodu. Wlać składniki i wymieszać. Uzupełnić sodą i dekorować wiśnią i cząstką pomarańczy

 

 

Absolut Lemon Drop


Absolut Lemon Drop

Typ: shot

Absolut Citron 40 ml, cytryna ¼, cukier

 

Do kieliszka shot wlać schłodzoną wódkę. Cytrynę umoczyć w cukrze. Wypić i zagryźć.

 

 

 

ABSOLUT LIGHTNESS

 


53.jpg
1 cz. Absolut Citron, 1 cz. likier Strega, 1 cz. Creme de Bananes, 1 cz. soku cytrynowego

 

 

 

 

ABSOLUT MADAM

 


68.jpg
2 cz. Absolut Citron, 1 cz. likier z zielonego melona, 1 cz. likieru cytrynowego, sok z owoców egzotycznych

 

 

 

 

ABSOLUT MANDRIN MIRAGE

 


112.JPG
1 cz. soku z limonki, 1 cz. likieru z melona, 2 cz. piwa Ginger, 1 cz. Absolut Mandrin, 2 dashes Creme de Fraise

 

 

 

 

ABSOLUT MANDRIN ZANZERAC

 


107.JPG
2 cz. Absolut Mandrin, 2 cz. Drambuite, cz. brandy morelowe

 

 

 

 

 

ABSOLUT MANDARITA

 


118.JPG
3 cz. Absolut Mandrin, 2 cz. soku z cytryny, 1 cz. syropu cukrowego

 

 

 

 

 

Absolut Peppar Daiquiri


Absolut Peppar Daiquiri

Typ: koktajl

Absolut Peppar 40 ml, sok z cytryny 4 ml, świeże truskawki, syrop cukrowy 4 ml, plasterek cytryny 1

 

Składniki zmiksować z drobno pokruszonym lodem i przelać do kieliszka koktajlowego. Wdusić cząstkę cytryny.

 

 

 

ABSOLUT PINEAPPLE FUSION


58.jpg

1 cz. Absolut Citron, 2-3 małe plasterki ananasa, 2-3 łyżki barowe cukru, pokruszony lód

 

 

 

 

ABSOLUT TORNADO


59.jpg

3 cz. Absolut Citron, 1 cz. Passoa, 1 cz. likier brzoskwiniowy, 1 cz. soku ananasowego, 2 cz. soku cytrynowego

 

 

 

 

ABSOLUT TWISTER


158.jpg

3 cz. Absolut Kurant, 1 cz. likieru truskawkowego, 2 dashes soku z cytryny, Tonic, Sprite

 

 

 

 

ABSOLUT VERY BERRY


226.JPG

2 cz. Absolut Wanilia, 1 cz. likieru malinowego, 1 cz. likieru z jagodowego

 

 

 

 

 

ABSOLUT YELLOW FEVER


106.JPG

2 cz. Absolut Mandrin, 1 cz. Galliano, 1 cz. soku z cytryny, sok ananasowy

 

 

 

 

 

Absolutely Me


Absolutely Me

Typ: drink

Absolut Kurant 40 ml, Creme de Bananem 20 ml, śmietanka 20 ml, Grenadina 2-3 krople, sok pomarańczowy, wiśnia koktajlowa 1

 

Dół formularza

 

 

Składniki wymieszać z lodem w shakerze. Przelać do szklanki highball i dekorować wiśnią oraz spiralą ze skórki pomarańczy.

 

ABSOLUTINI


17.JPG

1 cz. Absolut Vodka, dash wytrawnego wermutu

 

 

 

 

 

Acapulco

 

1 porcja

kilka kostek lodu, sok z 1 /2 cytryny, 1 łyżka barowa (ca 4 g) cukru, 40 ml białego rumu, 10 ml Curacao Triple Sec, 1 łyżka barowa (5 ml) białka, 1 gałązka mięty

 

Kostki lodu włożyć do shakera. Dodać sok z cytryny, cukier, rum, Curacao i białko i dobrze wstrząsać. Napełnić wysoką szklankę lodem, przelać do niej drink i udekorować gałązką mięty. Rada: longdrinki podawane są na kostkach lodu w wysokich szklankach ze słomką.

 

Addington


Addington

1/2 wytrawnego wermutu, 1/2 czerwonego wermutu, woda mineralna gazowana

 

Do szklanicy barmańskiej wlać na kilka kostek lodu składniki, wymieszać, a następnie przelać do szklanek typu tumbler. Uzupełnić wodą gazowaną.

 

Adios Amigos


Adios Amigos

3/10 białego rumu, 2/10 wytrawnego wermutu, 2/10 koniaku, 2/10 dżinu, 1/10 soku z cytryny

 

Shaker wypełniamy do połowy kostkami lodu, a następnie wlewamy do niego wszystkie składniki.  Potrząsnąć i wlać do kieliszków koktajlowych.

 

Admirał

 

1 porcja

kilka kostek lodu, 30 ml whisky Bourbon, 60 ml wytrawnego wermutu, sok z 1/2 cytryny, skórka z cytryny

 

Kostki lodu włożyć do shakera. Dolać whisky; wermut i sok z cytryny. Wstrząsnąć. Do szklanki do whisky lub wysokiej szklanki do drinków przecedzić drink na kostki lodu. Szklankę udekorować skórka z cytryny.

 

Adrak czai Herbata z imbiru


Adrak czai

Herbata z imbiru jest dobrym środkiem wzmacniającym

1,2 l wody, 4 Ł soku z cytryny lub pomarańczy, 3 Ł drobno startego świeżego imbiru, posiekane liście mięty (niekoniecznie), 6 Ł cukru lub 5 Ł miodu, szczypta mielonego czar­nego pieprzu

 

Zagotować wodę z imbirem. Gotować przez 10 minut bez przykrycia na dużym ogniu. Po zdjęciu z ognia dodać cukier lub miód i dob­rze wymieszać, aby się całkowicie rozpuścił. Przecedzić. Następnie dodać pieprz i sok z cytryny lub pomarańczy. Podawać na gorąco. Czas przygotowania i gotowania: 20 min.

 

Adria Look


Adria Look

Typ: koktajl

Bols Blue Curacao 20 ml, Bols Silver Top Dry Gin 20 ml, sok z cytryny 20 ml, Mounier Bleue Brut (szampan), wiśnia koktajlowa 2

 

Składni...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin