Śledziówka.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
34420205 UNPDF
Śledziówka
Składniki
3 śledziowe mlecze, 3-4 średnie cebule, 2 szklanki słodkiej
śmietanki 18-proc., 2 łyżeczki cukru, listek laurowy, pół łyżeczki
ziela angielskiego, ocet winny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mlecze rozetrzeć z cukrem i przetrzeć przez sito. Cebulę pokroić
w plastry, wymieszać ze śmietaną i mleczami, dodać pieprz, sól i
ocet, by sos był lekko kwaśny, nieco rozrzedzić wodą. Włożyć
ziele angielskie, listek laurowy i odstawić na 8 godzin. Podawać z gotowanymi
ziemniakami. Do sosu można także wrzucić 1-2 pokrojone filety śledziowe.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Łosoś gotowany na parze.pdf
(53 KB)
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Ryba pieczona.pdf
(53 KB)
Herbaciana ryba(2).pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin