Kotlety z ryby morskiej.pdf

(56 KB) Pobierz
34420101 UNPDF
Kotlety z ryby morskiej
Składniki
75 dag świeżego dorsza lub innej morskiej ryby, kajzerka, 2
cebule, 4 łyżki tartej bułki, łyżka ziaren sezamu, 2 łyżki masła lub
margaryny, jajo, pół szklanki mleka, masło, olej, vegeta, pieprz
Sposób przyrządzania
Ryby umyć, wypatroszyć, opłukać, zdjąć skórę, usunąć dokładnie wszystkie ości,
a mięso pokroić na kawałki. Następnie rybę drobniutko posiekać lub zemleć, wymieszać
z namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Cebulę bardzo drobno pokroić, udusić w
maśle. Do masy rybnej dodać cebulę, jajo, 2 łyżki tartej bułki, pieprz, vegetę i wymieszać.
Uformować dość płaskie kotlety, obtoczyć je w tartej bułce wymieszanej z sezamem,
usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z frytkami i surówką z kiszonej
kapusty.
 
34420101.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin