Kotlety z ryby morskiej.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
34420101 UNPDF
Kotlety z ryby morskiej
Składniki
75 dag świeżego dorsza lub innej morskiej ryby, kajzerka, 2
cebule, 4 łyżki tartej bułki, łyżka ziaren sezamu, 2 łyżki masła lub
margaryny, jajo, pół szklanki mleka, masło, olej, vegeta, pieprz
Sposób przyrządzania
Ryby umyć, wypatroszyć, opłukać, zdjąć skórę, usunąć dokładnie wszystkie ości,
a mięso pokroić na kawałki. Następnie rybę drobniutko posiekać lub zemleć, wymieszać
z namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką. Cebulę bardzo drobno pokroić, udusić w
maśle. Do masy rybnej dodać cebulę, jajo, 2 łyżki tartej bułki, pieprz, vegetę i wymieszać.
Uformować dość płaskie kotlety, obtoczyć je w tartej bułce wymieszanej z sezamem,
usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z frytkami i surówką z kiszonej
kapusty.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Łosoś gotowany na parze.pdf
(53 KB)
Zapiekanka z ryby i ziemniaków.pdf
(52 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Ryba pieczona.pdf
(53 KB)
Herbaciana ryba(2).pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin