Naleśniki szynkowe.doc

(21 KB) Pobierz
Naleśniki szynkowe

Naleśniki szynkowe

Składniki:

·        6 dużych plastrów szynki gotowanej

·        puszka kukurydzy konserwowej

·        1 szklanka groszku konserwowego

·        1 strąk papryki czerwonej

·        2 ugotowane marchewki

·        2 jajka ugotowane na twardo

·        kilka małych ogórków konserwowych

·        2 szklanki rosołu

·        2 łyżki żelatyny

Wykonanie:

Paprykę umyć, oddzielić gniazda nasienne. Paprykę, marchewkę i obrane jajka pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć i wymieszać z papryką, marchewką i jajkiem. Sałatkę kłaść na plastry szynki, zwijać w rulon, ułożyć na talerzu i ozdobić ogórkami. Żelatynę rozpuścić w rosole, ostudzić, zalać ruloniki, pozostawić do zastygnięcia.

Możemy także zrobić inną wersję tej zakąski. Do warzyw dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Ruloników nie zalewany auszpikiem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin