Jagnięcina Portos.pdf
(
70 KB
)
Pobierz
2707492 UNPDF
Jagnięcina Portos
Składniki
1,5-2 kg udźca jagnięcego, ćwierć szklanki wytrawnego sherry
lub białego wina, łyżka sproszkowanej papryki, 2 łyżki przyprawy
do zup, 2 łyżki oleju, 2 rozgniecione ząbki czosnku, skórka otarta
z jednej cytryny
Sposób przyrządzania
Kość wyluzować, mięso obwiązać. Wino, rozdrobniony czosnek, przyprawy i olej
wymieszać na jednolity sos w żaroodpornym szklanym naczyniu i mikrofalować 2 minuty
przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70 proc.). Do płytkiego żaroodpornego naczynia (30
x 20 cm) włożyć odwrócony talerzyk, położyć przygotowane mięso, polać gorącym
sosem i mikrofalować 10 minut na każde 50 dag przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70
proc.). Pieczeń przełożyć na ogrzany półmisek, przykryć pergaminem, pozostawić w
temperaturze pokojowej przez 15 minut. Talerzyk wyjąć; do sosu spod pieczeni można
wlać 1/3 szklanki rosołu, śmietany lub mocnej herbaty i mikrofalować minutę przed
samym podaniem. Podawać ze smażonymi ziemniakami i sałatą.
Proporcje dla 6-8 osób.
Plik z chomika:
walbe
Inne pliki z tego folderu:
Omlet.pdf
(53 KB)
Łosoś Terijaki(1).pdf
(56 KB)
Ciasteczka z muesli(1).pdf
(45 KB)
Krem francuski.pdf
(46 KB)
Nuggets szpinakowe.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Baby Cook - książka kucharska dla najmłodszych
Bimber
Chleb
CIASTA
ciasteczka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin