rolada z indyka.doc

(194 KB) Pobierz

Rolada z indyka 

Przepis pochodzi z książki "173 specjały siostry Anastazji" 


Trudność: trudniejsze

 

Składniki
 

1,5 kg piersi z indyka

 

 

40 dag pieczarek

 

 

1 cebula

 

 

2-3 jajka

 

 

1/2 szklanki słodkiej śmietany

 

 

1-2 łyżki mąki pszennej

 

 

olej

 

 

sól, pieprz

 

 


Etapy przygotowania
 

1.

Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon.

 

 

 

 

2.

Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek. Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać.

 

 

 

 

3.

Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec w piekarniku. Przestudzone mięso pokroić.

 

 

 

 

4.

Z pozostałego sosu, części pieczarek, śmietany i maki zrobić sos. Roladę podawać podgrzaną i polaną sosem.

 

 

 

 

Ø     

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin