Omlet z pieczarkami i salami.rtf

(6 KB) Pobierz
Omlet z pieczarkami i salami

Omlet z pieczarkami i salami

 

Składniki:

2 jaja

pół łki soku z cytryny

cebula

1 dag masła

1 dag mąki ziemniaczanej

2 dag sera gouda

łka oleju

8 dag pieczarek

5 dag śmietany kremówki

50 ml Bulionu warzywnego WINIARY

łeczka zasmażki błyskawicznej

8 dag salami

półczka szczypiorku

 

Ubij białka z dodatkiem soku z cytryny i szczyptą soli. Teraz wymieszaj z żółtkami i mąka ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej masło, zdejmij je z ognia, wylej masę jajeczną i posyp ją startym serem. Przykryj i smaż na małym ogniu 20 minut.

 

Na oleju przysmaż pieczarki, salami i cebulę. Podlej śmietaną i bulionem, a potem zagotuj. Przypraw do smaku, zagęść zasmaż. Podawaj z omletem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin