ZIEMNIACZANA W PARZE Z SEREM 4kg w 5 dniNa tej diecie nie bedziesz glodna a pomimo to pozbedziesz sie nadwagi i celulitu. Śniadanie do wyboru:1) tost z jajkiem- jajko usmaz na patelni bez oleju i przeloz na opiecozny tost.posyp szczypiorkiem i zjedz pomidor. 185 kcal2) Domowe muesli z jogurtem.3 lyzki platkow zbozowych upraz na patelni. zamieszaj je z 200 ml jogurtu nat. dodaj garsc rodzynek 260 kcal porcja3)Kanapka z szynka i seremKromke pelnoziarnistego chleba obloz 5 dag szynki drobiowej i 2 dag sera camembert. Zjedz z pomidorem- 190 kcal4) Omlet z dzemem. roztrzep 2 jajka,dodaj lyzke maki i usmaz na lyzce oleju. Do tego lyzka dzemu z brzoskwin( bz cukru) porcja 250 kcal1 DZIENOBIAD: Papryka nadziewana salatka ziemniaczana2 ziemniaki ugotowane w mundurkach pokroj w kostke i wymieszaj z 15 dag twarozku, 2 lyzkami jogurtu nat., dymka i koperkiem. Przypraw sola i pieprzem. Wypelnij polowki 2 papryk z salatą.porcja 420 kcal.KOLACJA: Ziemniaki z sosem tzatziki10 dag twarozku wymieszaj z 200 ml jog. nat., utartym na tarce,osaczonym ogorkiem , ząbkiem czosnku i szczypta soli. Zjedz z 2 ugotowanymi ziemniakamiporcja 375 kcal2 DZIENOBIAD: Pstrag piecozny z ziemniakami20 dag filetu obloz plasterkami cytryyny, zawin w folie aluminiowa i upiecz. Zjedz z 2 gotowanymi ziemniakami i 10 dag zmiksowanego z estragoinem twarozku.porcja 420 kcalKOLACJA: Zapiekanka warzywna2 ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i obierz. Pokroj ziemniaki, 2 pomidory, po 10 dag cukinii i brokulow. Uloz warzywa warstwami w zaroodpornej formie. Wymieszaj 10 dag twarogu, jajko , lyzeczke musztardy, szczypte soli i polej warzywa.Piecz 20 minutPorcja 400 kcal3 DZIENOBIAD: Pieczen wolowa z ziemniakami i dipem.Ugotuj 2 ziemniaki. 10 dag twarozku wymieszaj z rzezucha. Na surowke pokroj pol papryki, marchewke i kilka rzodkiewek. Zjedz z 10 dag cienko pokrojonej pieczeni wolowej.porcja 325 kcalKOLACJA: Szaszlyki2 ziemniaki pokrojone w gruba kostke, krazki pora, po 6 malych pomidorkow i pieczarek nadziej na patyckzi do szaszlykow. Lekko skrop oliwa. Upiecz w piekarniku na ruszcie. Jako dodatek zjedz 10 dag twarozku z czosnkiem.porcja 395 kcal4 DZIENOBIAD: ziemniaki z sosem3 ziemniaki umyj, posyp rozmarynem i upiecz. Pol czerwonej papryki i maly ogorek drobno posiekaj, wymieszaj z 15 dag twarozku,przypraw sola i pieprzemporcja 385 kcalKOLACJA: Salatka sledziowo-ziemniaczana5 dag filetu z matiasa zalej kilkoma lyzkami mleka i odstaw na godzine. Ugotuj w mundurkach 2 ziemniaki,ostudz i pokroj w gruba kostke. Sledzia osacz z mleka i pokroj z kostke. Posiekaj peczek dymki, drobno pokroj jablko. Wymieszaj wszytskie skladniki z lyzka oliwy. Zjedz z 2 lyzkami naturalnego twarozku.porcja 395 kcal5 DZIENOBIAD: sznycle z twarozkiem pomidorowym10 dag cieleciny pokroj na 2 sznycle , usmaz je na lyzce oleju, oprosz sola i pieprzem. Do tego zjedz 2 gotowane ziemniaki oraz dip z 10 dag twarozku, 3 posiekanych suszonych pomidorow i kilku listkow bazylii.porcja 420 kcalKOLACJA: Ziemniaki zapiekane z bryndza2 duze ugotowane na poltwardo ziemniaki przekroj w poprzek i wydraz. Srodki ziemniakow napelnij 5 dag bryndzy owczej,. Skrop ziemniaki odrobina oleju i zapiecz w piekarniku. Zjedz z ielona salata doprawiona winegret.porcja 310 kcalZauwazylam tez przekaski do wyboru,ale czy to nie bedzie juz za duzo?1)owoce z twarozkiem- nektarynka na cienkie plastry. przykrywami ja kleksami.. z 10 dag twarozku. 175 kcal porcja2) twarozek miodowy - 10 dag twarozku wymieszaj z 2 lyzkami gazowanej mineralnej wody, lyzeczka miodu oraz soku z cytrynyporcja 125 kcal3) Warzywa z dipem- 5 dag twarozku wymieszaj z lyzka jogurtu i lyzeczka musztardy. Zjedz z selerem naciowym oraz pokrojonymi w slypki ogorkiem i marchewka. porcja 130 kcal4) mus owocowy- 10 dag malin mrozonych zmiksuj z 5 dag twarozku i 150 ml jogurtu nat. porcja 170 kcal
kreweta