ROLADA GRZYBOWA.txt

(1 KB) Pobierz
ROLADA GRZYBOWA
SKLADNIKI:

    * Składniki na 4 porcje 4 pomidory
    * główka sałaty
    * 30 dag mieszanych grzybów
    * 1 cebula
    * 3 łyżki masła
    * 2 łyżki mąki
    * szklanka mleka
    * 6 jajek
    * pęczek posiekanej natki pietruszki
    * sól, pieprz 
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Liście sałaty rozdzielić, umyć i osuszyć; pomidory pokroić w óśemki; oczyszczone grzyby drobno posiekać;
2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle;
3. Dodać grzyby, przyprawić solą, pieprzem, oprószyć mąką i krótko przesmażyć; wlać mleko i zagotować;
4. Z 5 jajek ubić pianę, a żółtka rozmącić z 1 jajkiem i porcjami dodawać do grzybów;
5. Pianę razem z natką pietruszki dodać do grzybów;
6. Blachę prostkoątną wyłożyć pergaminem i natłuścić; masę grzybową rozsmarować na blasze i piec około 20 minut w tempertaurze 180 º C;
7. Upieczoną masę zrolować, pokroić na porcje, wyłożyć na sałątę i podawać z pomidorami; 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin