Ryba pieczona l.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420153 UNPDF
Ryba pieczona I
Składniki
1 kg ryby słodkowodnej (karpia, sandacza, szczupaka), 2-3 ząbki
czosnku, olej, posiekana natka pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Sprawioną i opłukaną rybę (bez głowy) natrzeć solą, roztartym
czosnkiem, skropić olejem. Włożyć w specjalny rękaw lub luźno
zawinąć w folię aluminiową. Upiec w piekarniku, kilka razy
skrapiając folię wodą. Gotową rybę udekorować plasterkami cytryny, posypać natką
pietruszki. Podawać z ziemniakami, duszoną marchewką i surówką ze słodkiej kapusty.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin