Sandacz z rusztu.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
34420170 UNPDF
Sandacz z rusztu
Składniki
8 filetów ze skórą (po ok. 15 dag) z sandacza, 2 łyżki soku z
cytryny. Marynata: 5-6 łyżek oleju słonecznikowego, 3 łyżeczki
sproszkowanej łagodnej papryki, kilka kropli tabasco, po łyżeczce
cukru i soli
Sposób przyrządzania
Składniki marynaty połączyć i dobrze wymieszać. Umyte i starannie osuszone filety
nasmarować marynatą i odstawić na 30 min do lodówki. Następnie osuszyć na
papierowym ręczniku. Jeszcze raz nasmarować marynatą i ułożyć na rozgrzanym
ruszcie. Piec po 5-6 min z każdej strony, smarując w trakcie pieczenia marynatą.
Gotowego sandacza jeść z ziemniakami upieczonymi w folii, surowymi warzywami i
zielonym sosem. (100 g - 105 kcal).
Ponieważ większość ryb rozpada się w czasie grillowania, nie należy zdejmować skóry z
filetów ani przetrzymywać ich na ruszcie zbyt długo. W niektórych sklepach można kupić
specjalne koszyczki do pieczenia ryb na grillu.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin