Sola w sosie własnym.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
34420174 UNPDF
Sola w sosie kaparowym
Składniki
1 kg filetów z soli szklanka białego wina pół szklanki mleka
cebula listek laurowy 2 goździki pieprz, sól.
Sos: łyżka masła łyżka mąki 30 ml wywaru z ryby 4 łyżki białego
wina pół szklanki śmietany żółtko 2 łyżki kaparów, pieprz
Sposób przyrządzania
W garnku zagotować litr wody z mlekiem, winem, cebulą i
przyprawami. Do wrzącego płynu włożyć rybę i gotować ok. 10
min. Odstawić na czas przyrządzania sosu. Roztopić masło (nie rumienić!), wymieszać z
mąką, rozprowadzić zimnym wywarem i winem. Zagotować, mieszając, dodać śmietanę i
dalej gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać kapary, zdjąć garnek
z ognia, podprawić sos rozmąconym żółtkiem i pieprzem. Osączoną z wywaru rybę
podzielić na porcje, ułożyć na ogrzanym półmisku i polać sosem kaparowym. Podawać
na gorąco z ziemniakami z wody lub ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.
Plik z chomika:
kapciajerzy1
Inne pliki z tego folderu:
Ryby i owoce morza.pdf
(682 KB)
Ryby duszone z pieczarkami i cebulą.pdf
(330 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Śledzie w oleju z kaparami i cebulą.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
- Renata Dąbkowska Dystans 2011 REAKTYWACJA
(1)
+++Zakochaj sie po polsku
= PIOSENKI MIŁOSNE =
►♫ Leszcze
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin