Chili z wołowiną.pdf

(37 KB) Pobierz
70612935 UNPDF
Chili z wołowiną
1 kg wołowiny bez kości
100 - 150 ml oleju
2 cebule pokrojone w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
puszka koncentratu pomidorowego
2 szklanki rosołu
30 g przyprawy chili
2 łyżki słodkiej węgierskiej papryki
2 łyżki kuminu*
2 łyżki suszonego oregano
pieprz cayenne
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Mięso ozcyścić z tłuszczu i błon, pokroić w grubą kostkę i popieprzyć.
Na patelni rozgrzewać olej i smażyć partiami, krótko, tak żeby się mocnao zrumieniło.
Po usmażeniu mięsa wrzucić na patelnię cebulę i zeszklić ją razem z czosnkiem, dodać
szklankę rosołu, zagotować i wlać do garnka z mięsem.
Koncentrat rozmieszać z rosołem i dodać do mięsa, wsypać wszystkie przyprawy,
zamieszać.
Gotować powoli, pod przykryciem.
Pod koniec odkryć garnek, aby sos zgęstniał.
* trudny do zdobycia składnik, bywa w sprzedaży pod nazwą "jeera", importowany z Indii
Zgłoś jeśli naruszono regulamin