Gulasz wołowy 2.pdf

(30 KB) Pobierz
Gulasz wołowy
Gulasz wołowy
Przygotowanie:
Mięso opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek
posiekać. Na rozgrzanym ogniu obsmażyć mięso, następnie dodać cebulę z czosnkiem
i również posiekać. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, nastęonie dodać cebulę z
czosnkiem i również przesmażyć. Dodać przyprawę i koncentrat pomidorowy, wlać
bulion i gotować ok. 45 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Gotować jeszcze ok. 30 minut, zaprawić śmietaną.
Składniki:
250 g wołowiny bez kości, 250 g cebuli, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu
pomidorowego, 1 l bulionu mięsnego, 200 g ziemniaków, ok. 2 łyżek gęstej śmietany
kwaśnej, 4 łyżki oleju, sól, 1 łyżeczka „Przyprawy do gulaszu”.
Produkty
Przyprawa do gulaszu
70612797.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin