MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY.doc

(95 KB) Pobierz
MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

 

255 g białej czekolady, połamanej a małe kawałki
1 szklanka śmietany kremówki
2 białko z jajka
¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej
Listki świeżej mięty do ozdoby (opcjonalnie)

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Odstaw miskę by czekolada lekko przestygła.

Mikserem ubij śmietanę, białko i ekstrakt, na lekki krem. Do miski wlej czekoladę, delikatnie wszystko wymieszaj.

Rozdziel krem do kieliszków lub szklanek, o pojemności ok. 60ml.

Włóż deser do lodówki, lub na 10-15 min do zamrażarki przed samym podaniem. Udekoruj każdy kieliszek listkiem mięty.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin