Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i pieczarkami.doc

(21 KB) Pobierz

Zapiekanka ziemniaczana z wędliną i pieczarkami

 

Przygotowanie: 20 minut

 

Kaloryczność: 380 kcal/porcja

 

 

Składniki

 

 

                            8 ugotowanych ziemniaków

                           

                            5 dużych pieczarek

                           

                            cukinia

                           

                            por

                           

                            żółta papryka

                           

                            20 dag wędliny

                           

                            15 dag żółtego sera

                           

                            sól, pieprz

                           

                            natka pietruszki

                           

 

Etapy przygotowania

 

 

1.                            Ziemniaki, cukinię, pieczarki i por (tylko białą część) pokrój w plastry. Paprykę oczyść, pokrój w małą kostkę. Wędlinę pokrój w kostkę. Warzywa i wędlinę wymieszaj z solą i pieprzem do smaku. Przełóż do formy, posyp startym żółtym serem. Zapiekaj 20 min w temp. 180°C. Posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin