Słodki pamper.pdf

(767 KB) Pobierz
32722878 UNPDF
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Słodki pamper
Autor: nitarona
Spis tre¶ci:
1. Baletki
2. Tort truskawkowy z czere¶niami
3. Rolada truskawkowa
4. Placek ¶wi±teczny
5. Ciasto toffi2
6. Ciasto toffi
7. Orzechowiec
8. Apfelstrudel
9. Torcik jabłkowy
10. Babeczki jogurtowe
11. Ciasto czekoladowe nigelli
12. Ciasto cytrynowe pyszne
13. Ciasto marchewkowe
14. Stefania
15. Cycki murzynki
16. Kokosowy raj
17. Bounty domowe
18. Kakaowe kulki w wiórkach kokosowych
19. Filadelfia
20. Ciasto biszkoptowe z makiem
21. Ciasto cappuccino
22. Bawole oczy
23. Brzoskwiniowe omleciki
24. Czekoladowe croissanty
25. Ciasto z orzechami i masa budyniow±
26. Ciasto amerykañskie
27. Lody kokosowe
28. Ciasteczka je¿e
29. Bananowe nale¶niki
30. Ciasteczka je¿yki
31. Ciasto wêgierkowe
32. Ciasto marcepanowe
33. Białe czekoladki
34. Strucla orzechowa
35. Ciasto makowe z jabłkami
36. Ciasto cappucino z wi¶niami
37. Jabłecznik na zimno
38. Ciasto z jabłkami
39. Ciasto czekoladowe z gruszkami
40. Ananasowy tort.
41. Ciasto dro¿d¿owe
42. Ciacho jabłkowo orzechowe z bez±
43. Ciasto z budyniem czekoladowym
44. Bananowiec
45. Babka piaskowa - zawsze siê udaje :)
46. Ciasto skandynawskie
47. Ciasto ananasowe
48. Clafoutis z wi¶niami
49. Brzd±c
50. Czekoladowe kulki
51. Babka rumowo-wi¶niowa
52. Ciasto budyniowo - jabłkowe
53. ciasteczko z rabarbarem
54. przekładane herbatniki
- 1 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
55. ciasto przekładane
56. kokosanki
57. Brownies
58. Adam i Ewa
59. andrut
60. 3 BIT
61. Budyniowiec
62. Babeczki z mas± poziomkow±
63. Pszepyszny egipt
64. Biszkopt z jabłkami
65. Rafaello
66. Ciasto wi¶niowe z bit± ¶mietan±
67. Ciasto ze ¶liwkami i piank±
68. Kruche z wêgierkami
69. Wiedeñski tort Sachera
70. CAPPUCINO
71. Bezy migdałowe
72. Ciasto z konfiturami
- 2 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Baletki
S± ¶wietne bardzo łatwo siê je robi:), smakuj± jak biszkopciki ze sklepu, nawet po tygodniu s± bardzo
dobre. Gor±co polecam!
Składniki:
* 3 jaja
* 1/2 szklanki cukru
* 1 cukru waniliowego opakowanie
* 1 szklanka m±ki
* 3 ły¿ki maku suchego
* 1 d¿em dowolna marmolada lub
Opis przygotowania:
1 - Całe jajka ubiæ z cukrem i cukrem waniliowym na parze na puszyst± masê. Zestawiæ i ubijaæ jeszcze
trochê do ochłodzenia masy.
2 - Dodaæ przesian± m±kê i delikatnie wymieszaæ.
3 - Gotowe ciasto wykładaæ na blaszkê (wyło¿on± papierem do pieczenia) przy pomocy ły¿eczki
(formuj±c zgrabne okr±głe ciasteczka) lub wyciskaæ szpryc±, posypaæ makiem.
4 - Piec w temperaturze 200?c około 10-15 minut.
5 - Po wyjêciu i ochłodzeniu ciastka składaæ po dwa zlepiaj±c je marmolad±.
- 3 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Tort truskawkowy z czere¶niami
Robi±c rolade wpadł mi do głowy pomysł na równie smaczny tort.
Składniki:
* BISZKOPT:
* 5 jaj
* 1 cukier waniliowy
* 1 cukru szkl.
* 1 szklanka m±ki
* 1 ły¿eczka proszku do pieczenia
* MASA:
* 3 ¶mietany kremówki szkl.
* 2 ¶mietanfix'y
* 1 cukier waniliowy
* 1/2 szkl. polewy truskawkowej
* 200 g czere¶ni drylowanych
* Galaretka truskawkowa
Opis przygotowania:
1 - Przygotowujemy biszkopt, z ¿ółtek i cukrów kogel-mogel ł±czymy z m±k± i proszkiem do pieczenia
oraz z ubitymi na sztywno białkami, pieczemy w 180st, 30min.
2 - Masa: ubijamy na sztywno kremówke z cukrem i ¶mietanfix'ami. Dodajemy polewe i cz±stki
czere¶ni. Mase podzieliæ trzeba na 3 czê¶ci, dwie równe trzeci± mniejsz±.
3 - Przygotowujemy galaretkê wed. Przepisu na opakowaniu.
4 - Gotowy ostudzony biszkopt, przekrajamy na 2 placki. Dolny smarujemy przygotowan± mas±
przykrywamy drugim plackiem, ten równie¿ smarujemy mas± i zalewamy tê¿ej±c± galaretk±.
5 - Przygotowany tort wykoñczamy po bokach zostawion± wcze¶niej mas±.
- 4 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Rolada truskawkowa
Lato jest czasem na truskawki i wspaniałe ciasta z ich udziałem;)
Składniki:
* biszkopt:
* 5 jaj
* 1 cukier waniliowy
* 1 szklanka cukru
* 1 m±ki szkalnka
* orzechów włoskich gar¶æ
* rodzynek gar¶æ
* Masa:
* 2 szklanki ¶mietany kremówki
* 1 ¶mietanfix do ¶mietany zagêszczacz
* 1 cukier waniliowy
* 1/2 szklanki gotowej polewy truskawkowej
* 2 truskawek gar¶cie
Opis przygotowania:
1 - Ubijamy białka na sztywno ze szczypt± soli, z złótek i cukrów robimy kogel-mogel. Do masy
dodajemy m±kê z proszkiem do pieczenia. Ł±czymy z białkami.
2 - przygotowane ciasto wylewmy na prostok±tn± blache ( wyło¿on± papierem do pieczenia), na
wysoko¶æ około 1 cm. Pieczemy 25 min w 180st.
3 - Kremówkê ubijamy z ¶mietanfixem i cukrem na sztywno, nastêpnie dodajemy polewê i pokrojone w
cz±stki truskawki.
4 - Gotowy biszkopt jeszcze gor±cy przekładamy na rêcznik kuchenny i zawijamy w rulon. Tak
pozostawiamy do ostygniêcia.
5 - Kiedy biszkopt ostygnie odwijamy z rêcznika i smarujemy przygotowanym kremem, ponownie
zawijamy, tworz±c roladê.
6 - Wierzch dekorujemy owocami i polew± truskawkow±.
- 5 -
Zgłoś jeśli naruszono regulamin