· 4 ziemniaki
· 3 marchewki
· 2 jajka
· 0,5 selera
· 1 pietruszka
· 1 jabłko
· 1 mała cebula
· 3 ogórki kiszone
· 1 puszka groszku konserwowego
· 4 łyżki majonezu
· 4 łyżki jogurtu naturalnego
· 1 łyżka musztardy
· sól
Warzywa szorujemy, ziemniaki, marchew, pietruszkę, jajka i połówkę selera(zawiązujemy w foliowe torebce, wówczas przekrojona część się nie brudzi) i gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa obieramy i kroimy w kostkę, podobnie robimy z jabłkiem, ogórkami(tych nie obieramy, a jedynie myjemy pod bieżącą wodą),jajkami i cebulą. Dodajemy groszek, majonez, musztardę, jogurt, doprawiamy solą i mieszamy. SMACZNEGO.
marzena68