Kruchy placek w czerwonej koronie.rtf

(6 KB) Pobierz
Kruchy placek w czerwonej koronie

Kruchy placek w czerwonej koronie

 

Składniki:

1/2 kg truskawek

opakowanie płatków migdałowych

ciasto:

3 szklanki mąki

3/4 kostki margaryny

pół szklanki cukru pudru

2 jaja

łeczka proszku do pieczenia

opakowanie cukru waniliowego

masa:

opakowanie Budyniu waniliowego WINIARY

pół kostki masła

 

Zacznij od przygotowania kruchego ciasta: na stolnicy posiekaj mą z margaryną. Dodaj jajka, obydwa cukry i proszek do pieczenia. Ciasto energicznie zagnieć, potem zawiń w folię i wstaw na 30 minut do lodówki.

 

Teraz zrób masę: budyń waniliowy ugotuj według przepisu na opakowaniu, ostudź. Masło zmiksuj, potem (cały czas miksując) powoli dodawaj do niego budyń.

 

Blachę natłuść, boki i dno wylep ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C, po czym wyjmij i ostudź.

 

Większe truskawki pokrój w ćwiartki, mniejsze na połówki.

 

Ciasto posmaruj kremem waniliowym, na nim ułóż truskawki. Płatki migdałowe zrumień na patelni i udekoruj nimi wierzch ciasta.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin