Pink Lady_2.txt

(0 KB) Pobierz
Pink Lady


Sk�ad :
 40 ml ginu,
 20 ml �mietanki,
 kilka kropel soku ze �wie�ej cytryny,
 kilka kropel grenadiny,
 cukier,
 3 kostki lodu

Spos�b podania :
 Na jeden talerzyk wyla� troch� grenadiny,
 na drugi wysypa� troch� cukru.
 Brzeg koktajl�wki zamoczy� najpierw w grenadinie, a potem w cukrze.
 Do shakera wrzuci� kostki lodu.
 W czasie kiedy cukier b�dzie przysycha� na szkle,
 wla� gin, sok z cytryny, kilka kropel grenadiny i �mietank�.
 Shakerowa� przez 6-8 sekund.
 Nast�pnie wyla� do przygotowanej wcze�niej koktajl�wki,
 odcedzaj�c l�d. Wlewa� nale�y ostro�nie tak by nie popsu� dekoracji.
 Koktajl podawa� po jedzeniu. Mo�e on r�wnie� zast�pi� deser.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin