Sierpniowy gulaszcebula,pół obranego kabaczka (około 1 kg),2 papryki,3 cukinie,2 ogórki,2-3 roztarte ząbki czosnku,pieprz,chilli,4 łyżki oliwy lub oleju,szklanka wywaru z warzywsól,ziemniak,4 łyżki ketchupu,3 sparzone, obrane pomidory,2 łyżki zieleninyWypłukany, obrany ziemniak, ugotować w osolonej wodzie, przetrzeć przez sito, odstawić. Obraną cebulę grubo posiekać, kabaczki pokroić w grubą kostkę, paprykę pokroić w paski, cukinie w plasterki, ogórek przepołowić, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać pieprz, czosnek, cebulę, mieszając smażyć, aż cebula będzie szklista. Kabaczek, cukinie, paprykę i ogórek dokładnie wymieszać z przysmażoną cebulą. Wlać wywar z warzyw wymieszany z przetartym ziemniakiem i ketchupem, osolić, dodać pieprz, dusić na małym ogniu około godziny, kilkakrotnie mieszając Pomidory posiekać włożyć do garnka z jarzynkami, zamieszać, zdjąć z ognia.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
psotnica23