Fasolka szparagowa z pieczarkami.doc

(19 KB) Pobierz
Fasolka szparagowa z pieczarkami

Fasolka szparagowa z pieczarkami
30 dag żółtej fasolki szparagowej,
15 dag pieczarek,
1/2 łyżki oleju,
2 łyżki posiekanej naci pietruszki,
sól, pieprz,
1 łyżka sosu sojowego

Fasolkę i pieczarki umyć. Fasolkę oczyścić z włókien. Pieczarki oczyścić i drobno posiekać. Na dużej, głębokiej patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć pieczarki, ogrzewać mieszając kilka minut, a następnie dodać sos sojowy i 3-4 łyżki wrzącej wody. Osolić, włożyć przygotowaną fasolkę. Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości uważając, żeby potrawa się nie przypaliła. Przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin