Cukinia faszerowana 24 cukinie,20 dag mięsa mielonego,2 cebule,2 ząbki czosnku,10 dag pieczarek,2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,2 łyżki tartej bułki,5 dag tartego, żółtego sera,2 jaja,olej, sól, pieprzCukinię przeciąć nożem wzdłuż na połowę; ostrą łyżeczką wyjąć miąższ. Posolić. Pieczarki oczyścić, umyć pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, poszatkować, wrzucić do rondla, dusić 5 minut. Dodać mięso, pieczarki, roztarty czosnek i dusić dalej 10 minut. Wymieszać z jajami, zieloną pietruszką, tartą bułką, solą i pieprzem.Przygotowaną masą napełnić cukinię, posypać żółtym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.
psotnica23