Fasolka szparagowa z pieczarkami30 dag żółtej fasolki szparagowej,15 dag pieczarek,1/2 łyżki oleju,2 łyżki posiekanej naci pietruszki,sól, pieprz,1 łyżka sosu sojowegoFasolkę i pieczarki umyć. Fasolkę oczyścić z włókien. Pieczarki oczyścić i drobno posiekać. Na dużej, głębokiej patelni teflonowej rozgrzać olej, włożyć pieczarki, ogrzewać mieszając kilka minut, a następnie dodać sos sojowy i 3-4 łyżki wrzącej wody. Osolić, włożyć przygotowaną fasolkę. Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości uważając, żeby potrawa się nie przypaliła. Przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, posypać zieleniną.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
psotnica23