Waniliowe truskawki w czerwonym winie.doc

(36 KB) Pobierz
Waniliowe truskawki w czerwonym winie

Waniliowe truskawki w czerwonym winie

- Ten deser serwuje się w głębokich talerzach prosto z lodówki. Powinien być dobrze schłodzony. Robi się go błyskawicznie i błyskawicznie znika z talerzy. Sami się przekonajcie.

Jak to zrobić:
Umyj truskawki i oderwij szypułki. Pokrój każdą na cztery części. Posyp je cukrem pudrem i zmiażdżonym pieprzem. Zetrzyj cynamon na wierzch owoców. Przekrój laskę wanilii na pół i wyskrob nożem ziarenka. Wrzuć ziarenka i laskę do wina i podgrzej. Wlej wino do truskawek. Wystudź i wstaw do lodówki na godzinę.
Bon appetit!

Produkty potrzebne do przepisu

Waniliowe truskawki w czerwonym winie

·         10 łyżek cukru pudru

·         1/2 litra czerwonego wina

·         1 laska cynamonu

·         1 laska wanilii

·         kilka łodyżek mięty

·         1/2 kg truskawek

·         10 ziarenek czarnego pieprzu

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin