Marczello
Biszkopt:
6 jajekszczypta soli1 szk. cukru2 łyżki kakao1 ½ szk. mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
2 batony „Pawełki” z ciemnym nadzieniem½ czekolady mlecznej½ szk. mleka1 szk. cukru1 ½ masła1 kieliszek spirytusu2 żółtka (niekoniecznie
Do nasączenia:
2 ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej1 szk. wodycukierUpiec biszkopt. Wystudzony rozciąć na 2 placki.Batony, czekoladę mleczną, mleko i cukier rozpuścić, a następnie ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, po trochu dodawać żółtka i masę czekoladową. Na koniec dodać spirytus.Biszkopt nasączyć kawą. Biszkopty przełożyć kremem, posmarować też wierzch i boki. Posypać czekoladą w wiórkach.
Joba