BABKA BIAŁO.doc

(19 KB) Pobierz
BABKA BIAŁO-CZARNA

                                  BABKA BIAŁO-CZARNA

 

 

   PRODUKTY

 

8 JAJ

 

20 ŁYŻEK OLEJU

 

16 ŁYŻEK  WODY

 

½  KG.CUKRU

 

54  DKG.MĄKI

 

6 ŁYŻEK  KAKAO

 

3 ŁYŻKI PROSZKU DO PIECZENIA

 

   WYKONANIE

 

 

16 ŁYŻEK WODY ZAGOTOWAĆ Z CUKREM I ODSTAWIĆ ŻEBY OSTYGŁO.

20 ŁYŻEK OLEJU I OSOBNO UBIĆ 8 ŻÓŁTEK.ŻACZĄĆ UCIERAĆ DO ŻÓŁTEK WLEWAĆ WODE Z CUKREM I OLEJEM CIĄGLE UCIERAJĄC.

NASTĘPNIE MĄKĘ WSYPAĆ ROZMIESZAĆ UBIĆ PIANĘ I  DODAĆ.

ROZDZIELIĆ CIASO TO  NA  DWIE  RÓWNE  POŁOWYI DO JEDNEJ DODAĆ KAKAO.PIEC OKOŁO...

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin