Jabłkowe paluszki.rtf

(5 KB) Pobierz
Jabłkowe paluszki

Jabłkowe paluszki

 

 

Składniki:

 

 

pół szklanki mąki

3 jaja

mleko

pół łeczki mielonego cynamonu

3-4 jabłka

uszcz do smażenia

cukier puder do posypania

 

 

 

Wykonanie

 

 

 

 

Rozbite żółtka wymieszaj z mą i cynamonem, po czym wlej tyle mleka, aby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki. Połącz je z pianą ubitą z białek.

 

Z obranych ze skórki jabłek usuń gniazda nasienne, a jabłka pokrój w słupki o wymiarach frytek.

 

W rondlu rozgrzej tłuszcz i po zanurzeniu każdego słupka w cieście usmaż go na złoty kolor. Usmażone paluszki osącz z tłuszczu na bibule i posyp cukrem pudrem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin