sernik topiony.doc

(21 KB) Pobierz

SERNIK TOPIONY

 

 

 

50 dag mąki

15 dag cukru

25 dag margaryny

2 żółtka

3 łyżeczki proszku

 

 

Ciasto posiekać z wszystkimi składnikami a potem

dobrze wyrobić. Podzielić na trzy części  (do jednej

można dać kakao) i upiec.

 

 

SER

 

60 dag sera

9 dag masła

15 dag cukru

2 żółtka

aromat cytrynowy

 

Ser przemleć dwa razy, włożyć do garnka, dodać

wszystkie składniki i smażyć 7- 10 minut, ciągle

mieszając. Łyżkę płaską mąki ziemniaczanej rozrobić

w niedużej ilości zimnego mleka. Pod koniec wlać

rozrobioną mąkę i jeszcze chwilę pomieszać. Gdy

zgęstnieje, przekładać placki gorącym serem. Na

wierzch dać polewę i posypać wiórkami kokosowymi.

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin