Chlebek warzywny
Składniki na 8 porcji:
30 dag świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami
3-4 łodygi selera naciowego
10 dag wyłuskanych nasion dyni
2 ząbki czosnku
5 dag parmezanu
pół pęczka natki pietruszki
2 jaja
1/4 szklanki keczupu
2 łyżki przegotowanej wody
Chleb rozkrusz, łodygi selera i natkę pietruszki drobno posiekaj, zmiel pestki dyni, czosnek przeciśnij przez praskę, a ser zetrzyj na tarce. Teraz lekko ubij jaja, a keczup rozcieńcz wodą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przełóż do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, dobrze ugnieć, po czym wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 30 minut.
aanniiaaa91