Hamburgery domowe.rtf

(7 KB) Pobierz
Hamburgery domowe

Hamburgery domowe

 

Składniki na 2 porcje:

szalotka

15 dag mieszanego mięsa mielonego

łka tartej bułki

żółtko

2 dag topionego masła

2 bułki

5 dag sosu remoulade

4 listki zielonej sałaty

5 dag kiszonej kapusty

pomidor

musztarda

l

pieprz

 

Cebulkę-szalotkę obierz i drobno posiekaj. Mięso dokładnie wymieszaj z szalotką, żółtkiem i tartą buł. Dodaj sól, pieprz i musztardę do smaku. Z masy mięsnej uformuj dwa okrąe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzej masło i smaż hamburgery z każdej strony po 5 minut.

 

Bułki rozkrój i każ połówkę posmaruj sosem remoulade. Teraz opłucz sałatę i dokładnie ją osusz.

 

Na dolnej części bułek połóż po 2 liście sałaty. Na sałatę połóż osączoną z sosu, grubo pokrojoną kiszoną kapustę. Pomidor umyj, pokrój w plastry i razem z usmażonymi hamburgerami połóż na kapuście. Resztą sosu posmaruj hamburgery. Przykryj górną częścią bułek i lekko dociśnij. Podawaj od razu po przyrządzeniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin