Hamburgery z jajkiem.rtf

(6 KB) Pobierz
Hamburgery z jajkiem

Hamburgery z jajkiem

 

Składniki na 6 porcji:

60 dag mielonej wołowiny

4 łki tartej bułki

jajo

6 łek pikantnego keczupu

1 i 1/2 czerwonej papryki

2 cebule

6 dużych liści sałaty

6 bułeczek do hamburgerów

6 łek (15 dag) Majonezu Light niskotłuszczowego WINIARY

lub Sosu tatarskiego WINIARY (według upodobań)

 

Mielone mięso zagnieć z buł tartą, jajkiem i połową keczupu. Wilgotnymi dłmi uformuj 6 płaskich kotlecików, piecz je 15 minut z obu strona na rozgrzanym grillu.

 

Teraz oczyść papryki. Cebulę obierz, pozostałe warzywa pokrój w cienkie krążki. Listki sałaty umyj i osusz, bułki rozetnij i zrumień na grillu.

 

Spody kanapek posmaruj majonezem lub sosem tatarskim, obłóż sałatą i kotlecikami. Posmaruj resz keczupu, ułóż cebulę i paprykę. Przykryj odciętymi "wierzchami" bułek.

 

Kanapki najlepiej smakują na ciepło, dlatego należy je podawać zaraz po przygotowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin