Orientalne roladki.rtf

(7 KB) Pobierz
Orientalne roladki

Orientalne roladki

 

Składniki na 6 porcji:

24 płatki mrożonego ciasta won ton

olej do głębokiego smażenia

nadzienie:

2 czarne chińskie grzyby

15 dag piersi kurczaka

2 cebule dymki

10 dag pęw bambusa

pół ostrej czerwonej papryki

12 dag kiełw fasoli

łka ciemnego sosu sojowego

pół łeczki cukru

 

Zacznij od rozmrożenia ciasta. Grzyby namocz w wodzie, potem odcedź, trzonki usuń, a kapelusze drobno pokrój. Mięso kurczaka, cebule, pędy bambusa i paprykę posiekaj i wraz z grzybami i włóż do rozgrzanego na patelni oleju. Teraz smaż, aż mięso zrobi się białe. Wtedy wsyp kiełki fasoli i jeszcze chwilę smaż. Pod koniec dodaj sos sojowy i cukier, całość dokładnie wymieszaj.

 

Przygotuj rozmrożone jużatki ciasta. Na środku każdego połóż ł nadzienia i po zagięciu równoległych boków zwiń w roladkę (brzeg zwilż wodą i mocno zlep). Odkładaj na stolnicę zlepieniem do spodu. Smaż w gorącym oleju na złoty kolor (około 3 minut), po czym usmażone delikatnie wyjmuj łyż cedzakową.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin