Szaszłyk po indonezyjsku.rtf

(6 KB) Pobierz
Szasz³yk po indonezyjsku

Szaszłyk po indonezyjsku

 

Składniki:

60 dag schabu bez kości

cebula

2 pomidory

czerwona papryka

łeczka pieprzu

łeczka przyprawy "pięć smaków"

czarny pieprz

2 ząbki czosnku

olej

 

Zacznij od przygotowania mięsa: opłucz je, osusz i pokrój na małe kawałki. Wymieszaj je teraz ze wszystkimi przyprawami oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem.

 

Pomidory pokrój w ósemki, a oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę przekrój wzdł - miąższ pokrój w dużą kostkę. Obierz cebulę i pokrój ją w grube krążki. Przygotowane składniki nabij po kolei na szpadki uprzednio posmarowane olejem. Piecz na grillu, często obracając, lub usmaż na patelni.

 

Szaszłyki podawaj z ryżem na sypko lub z białym pieczywem. Równie smaczne bę szaszłyki przygotowane z plasterków parówek, kawałw żółtego sera, wędzonego boczku, papryki oraz cebuli.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin