Szaszłyk rybno-warzywny.rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yk rybno-warzywny

Szaszłyk rybno-warzywny

 

Składniki 4-6 porcji:

2 filety z dorsza

czerwona i zielona papryka (ewentualnie cukinia)

20 dag brokułów lub kalafiora

cebula

cytryna

suszony rozmaryn

Jarzynka WINIARY

l

 

Na początku pokrój w kostkę rybę, posyp Jarzynką i skrop sokiem z połówki cytryny.

 

Potem oczyść warzywa. Paprykę i cebulę pokrój na kawałki, a cukinię na talarki. Pół cytryny pokrój w plastry, a potem w ćwiartki. Brokuły lub kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i obgotuj przez minutę. Teraz nadziewaj na szpadki na przemian rybę i cytrynę oraz warzywa. Całość lekko posól, oprósz rozmarynem i piecz około 15 minut, co pewien czas obracając.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin