Terrina z indyka.rtf

(6 KB) Pobierz
Terrina z indyka

Terrina z indyka

 

Składniki:

50 dag piersi indyka

4 jaja

szklanka śmietany

po 2 łki posiekanych świeżych ziół oregano i bazylii oraz natki pietruszki

czerwona papryka

łka Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY

2 łki zielonego pieprzu

biały pieprz

l

masło do posmarowania folii

 

Na początku przygotuj mięso - dokładnie je opłucz, osusz, potem zmiel. Paprykę umyj i po usunięciu gniazda nasiennego pokrój w drobną kostkę. Żółtka oddziel od białek i dokładnie wymieszaj z mięsem, śmietaną, ziołami, papryką i przyprawą do zup. Dopraw solą i białym pieprzem.

 

Białka ubij z odrobiną soli na sztywną pianę, delikatnie połącz je potem z masą pasztetową. Formę do pieczenia wyłóż posmarowaną masłem folią aluminiową i wysyp zielonym pieprzem. Teraz napełnij przygotowaną masą, przykryj szczelnie folią, po czym wstaw do naczynia z wodą. Danie umieść w piekarniku.

 

Piecz w temperaturze 220°C przez około 40 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin